first_img Area:  28000 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Photographs:  Richard John Seymour, Hans Werlemann, Rasmus Hjortshøj – COAST, Dragør Luftfoto, Clement Guillaume, Søren Svendsen, Maria GonzalezPartner In Charge:Ellen van LoonProject Directors:Adrianne Fisher, Chris van DuijnConstruction Assistance:Ariel Wallner, Koen Stockbroekx, Federico D’Angelo, Fred Awty, Soren Thiesen, Nina Grex, Piotr Janus, Ansis Šinke, Berenice Moran, Frederick JuulTender & Construction Documents:Morten Busk Petersen, Koen Stockbroekx, Federico D’Angelo, Fred Awty, Soren Thiesen, Will Hartzog, Dennis Rasmussen, with Nina Grex, Lea Olsson, Brigitta Lenz, Anna Grajper, Chong Ying Pai, Cristina Martin de Juan, Saskia Simon, Mateusz Kiercz.Schematic Design:Mette Lyng Hansen, Koen Stockbroekx, Dirk Peters, Alessandro De Santis, Sebastian Arenram, Sandra Bsat, Shengze Chen, Karolina Czeczek, Katharina Ehrenklau, Andrea Giannotti, Maaike Hawinkels, Cristian Mare, Gianna Ong-Alok, Mariano Sagasta, Nurdan Yakup, Yanfei Shui, Marc Balzar, Andrea Bertassi, Marc Dahmen, Ludwig Godefroy, Carmen Jimenez, Hyoeun Kim, Joana da Lima, Ana Martins, Konrad Milton, Gabriele Pitacco, Daniel Rabin, Ola SandrellAmo Study:Chris van Duijn, Dirk Peters, Koen Stockbroekx, Ali Arvanaghi, Talia Dorsey, Jonah Gamblin, Alasdair Graham, David Moon, Daniel Rabin, Ian Robertson, Todd Reisz, Christian StaynorEngineering:Arup with CowiFaçade Engineering:Arup Façade Engineering (van Santen & Associés)Local Architect:C. F. Møller (PLH Architekter)General Contractor:ZÜBLIN A/SScenography:Ducks ScénoLighting Design:Les Eclaireurs with Ducks ScénoAcoustics:Royal Haskoning DHVSustainability:Arup with Cowi (EnPlus Tech)Automatic Carpark Consultant:NirasCost And Risk Managment:AecomCity:CopenhagenCountry:DenmarkMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. The BLOX project, home of the Danish Architecture Center (DAC), contains exhibition spaces, offices and co-working spaces, a café, a bookstore, a fitness centre, a restaurant, twenty-two apartments and an underground automated public carpark, but it is not the acrobatic mixing of uses that defines this project; its ultimate achievement is in ‘discovering’ its own site.Save this picture!© Maria GonzalezSave this picture!Situation © OMASave this picture!Situation © OMASave this picture!© Maria GonzalezThe Old Brewery site, split into two by one of Copenhagen’s main ring roads, didn’t really register as a building site until the design of the new DAC identified it as such. Straddling theroad, making public connections both above and below, BLOX connects the parliament district with the harbour front and brings culture to the water’s edge. A space for cars becomes a space for people; a space to pass through becomes a space to reside.Save this picture!Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMASave this picture!Diagram © OMASave this picture!Diagram © OMASave this picture!© Maria GonzalezThe Copenhagen inner harbour has a long industrial and military history. On reclaimed land, the building site initially housed a cluster of brewery buildings which burnt to the ground in the 1960s. Since then the harbour has become the home of some of Denmark’s most notable architectural icons; a linear display of the tenets of Danish Modernism: monumentality, simplicity and politeness.Save this picture!Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMABLOX adds a new impulse: creating an encounter between the water frontages, Kierkegaard’s Square and the city. Its square volume, positioned directly along the harbourside, creates a sheltered public city square against the traditional yellow buildings and a much needed built front for the existing library square.Save this picture!© Søren SvendsenContrary to most city blocks in Copenhagen – often introverted and inaccessible – the building absorbs the city’s life. The urban routes through the building lead to unexpected and unpredictable interactions between the building and the city, linking the different museums, libraries and historical sites around the culturally rich Slotsholmen area. A linear park along the harbour flows down below water level along the quay wall and through the building. The former playground is incorporated into the new building, as a partially covered and terraced public space, which can be transformed in the evening into an open-air cinema acting as a public foyer.Save this picture!Section-A © OMASave this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTSave this picture!Section-C © OMASave this picture!Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMASave this picture!Section-E © OMAThe building’s exterior is marked by a stacking of the same geometric forms in different arrangements. The offices are contained in a rectangular ring of glass facades shaded in a white frit. The ground floor functions are located in separate volumes generating openings which form the public entrances and bring the city in to the center of the building. The apartment volumes are fragmented and recessed for privacy, the landscaped terraces encircle the DAC’s central rooflight. The building’s coloured textures subtly echo the sea tones of the harbour, ever-present in the reflected light of the water.Save this picture!Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMAThe DAC itself forms the core of the BLOX Project, positioned in the centre, surrounded by and embedded within its objects of study: housing, offices and parking. It is organized as a vertical sequence of spaces running through the building, starting below ground and moving upwards to the cafe with its view over all of Copenhagen.Save this picture!Photograph by Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Courtesy of OMASustainabilityA broad sustainability vision has been developed for the project, not just in terms of the usual energy, carbon and resource issues, but addressing the wider social and economic impacts. The Arup SPeAR® assessment served as a tool to analyse the project and record progress against a comprehensive, holistic set of criteria spanning environmental, social and economic aspects within the wider cultural and geographical context.Save this picture!Photograph by Hans Werlemann, Courtesy of OMADenmark’s advanced low energy requirements for buildings, arising from the 2009 Copenhagen Accord, demand an operational energy usage much lower than other countries. Bringing the building’s design in line with these criteria involved rethinking its mass and façade concepts, involving ways to reduce CO2 emissions and embodied carbon during construction and operations, as well as researching new solutions to offset and neutralise the carbon usage. The building makes use of on-site renewable energy and achieves the Low Energy Class with a primary energy usage of under 40 kWh/m2/yr.Save this picture!Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMAUser comfort and lifetime flexibility are important elements for the durability of BLOX. The building is acoustically isolated from road noise and vibrations with a highway bridge construction and high insulation facades. The office facades are fully glazed to provide a generous outlook and to reduce lighting energy usage. Minimal low-energy lighting fixtures combined with user task lights are used, and both lighting and facade sun shading are automated through centralised daylight control, with user controls. The building is served by a high specification heat recovery plant which uses Copenhagen’s district heating and cooling system based on seawater cooling and the use of residual heat from electricity generation.Save this picture!© Dragør LuftfotoProject gallerySee allShow lessHouse 711H / Bloco ArquitetosSelected ProjectsHow To Add People To Your Renders Like a ProArticlesProject locationAddress:Bryghuspladsen, 1473 Copenhagen DenmarkLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893920/blox-oma-ellen-van-loon Clipboard Mixed Use Architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893920/blox-oma-ellen-van-loon Clipboard Photographs Denmark BLOX / OMA / Ellen Van Loon 2018 Architects: OMA Area Area of this architecture project Projects “COPY” Save this picture!Photograph by Richard John Seymour, Courtesy of OMA+ 86Curated by Diego Hernández Share CopyMixed Use Architecture, Apartments, Offices•Copenhagen, Denmark “COPY” BLOX / OMA / Ellen Van LoonSave this projectSaveBLOX / OMA / Ellen Van Loon Year:  CopyAbout this officeOMAOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsOfficesCopenhagenBLOXDenmarkPublished on May 07, 2018Cite: “BLOX / OMA / Ellen Van Loon” 07 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?丹麦建筑中心总部 BLOX / OMA / Ellen van Loon是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

first_imgBy Julien PretotPARIS, France (Reuters) – Maxime Hamou was banished from the French Open yesterday after the French player kissed and cuddled a TV journalist following his first-round exit, the French tennis federation (FFT) said.“The management of the tournament has decided to revoke Maxime Hamou’s accreditation following his reprehensible behaviour with a journalist yesterday,” the FFT said in statement.Footage of the interview showed Hamou pulling the female journalist close before kissing her on the side of the head. As the reporter looked embarrassed and tried to push him away, he kissed her again.After answering a question he kissed her a third time, and pulled her towards him while she tried to peel his hand off her chest.“We sincerely regret the incident that occurred during yesterday evening’s interview between Maly Thomas and Maxime Hamou,” Eurosport said in a statement to Reuters.“The behaviour of the interviewee was highly inappropriate and we do not condone such conduct in any way.“Maly is a highly respected journalist and we are pleased that a full apology is being offered.”last_img read more